მიირთმევდნენ ცხვრის, ძროხის, თხის, ღორის ხორცს. ცხოველურ ცხიმზე ამზადებდნენ ხორბლის, ქერის, ჭვავის, შვრიის ფაფებს. მიირთმევდნენ ველურ წიწიბურას, პარკოსნებს, ცერცვს, მუხუდოს, ჭინჭრის და ნაცარქათამას ფხლებს.
კერძებს აზავებდნენ - კამით, ოხრახუშით, ქინძით, ძირათი.
სამარხებში აღმოჩენილია რამდენიმე სახის თაფლი, რაც კულტურული მეურნეობის არსებობას მოწმობს. რამდენიმე ჭურჭელში თაფლუჭის კვალიცაა.
მიცვალებულთა კუჭის არეში არის ღვინის ნაშთი. როგორც ჩანს გარდაცვალების წინ ასმევდნენ ავადმყოფებს
კერძებს აზავებდნენ - კამით, ოხრახუშით, ქინძით, ძირათი.
სამარხებში აღმოჩენილია რამდენიმე სახის თაფლი, რაც კულტურული მეურნეობის არსებობას მოწმობს. რამდენიმე ჭურჭელში თაფლუჭის კვალიცაა.
მიცვალებულთა კუჭის არეში არის ღვინის ნაშთი. როგორც ჩანს გარდაცვალების წინ ასმევდნენ ავადმყოფებს
Комментариев нет:
Отправить комментарий