ტაოს ძეგლები

http://tao-klarjeti.ge/

вторник, 31 мая 2011 г.

საქმიანობა და კვება

მიირთმევდნენ ცხვრის, ძროხის, თხის, ღორის ხორცს.  ცხოველურ ცხიმზე ამზადებდნენ  ხორბლის, ქერის, ჭვავის, შვრიის ფაფებს. მიირთმევდნენ ველურ წიწიბურას, პარკოსნებს, ცერცვს, მუხუდოს, ჭინჭრის და ნაცარქათამას ფხლებს.
      კერძებს აზავებდნენ - კამით, ოხრახუშით, ქინძით, ძირათი.
      სამარხებში აღმოჩენილია რამდენიმე სახის თაფლი, რაც კულტურული მეურნეობის არსებობას მოწმობს.  რამდენიმე ჭურჭელში თაფლუჭის კვალიცაა.
    მიცვალებულთა კუჭის არეში არის ღვინის ნაშთი. როგორც ჩანს გარდაცვალების წინ ასმევდნენ ავადმყოფებს

Комментариев нет:

Отправить комментарий